Krenite sa nama na još jedno kulinarsko putovanje.
Tartufi su vrsta pečuraka koja se najčešće koristi u italijanskom i drugim mediteranskim kuhinjama. Reč tartuf potiče od latinske reči tuber, što znači „ostrvok“ ili „grumen“, a ime je zasluilo zahvaljujući svom obliku. Tartufi dolaze i u crnim i u belim sortama - beli se uglavnom nalaze u Toskani i italijanskom regionu Pijemont, crne sorte su rasprostranjenije u Francuskoj.
Italijani (a ni mi danas) ne štede kada su u pitanju tartufi. Njihov intenzivan ukus i aroma predstavljaju ljubav na prvi zalogaj, a tartufata je omiljen sos koji koriste u pripremi pice, morskih plodova, sira…
U Italiji se verovalo da tartufi rastu tamo gde grom udari, a budući da su udari groma retki, tartufi se smatraju kulinarskim zlatom!
Mi ćemo danas da spremimo kulinarsko zlato picu tartufatu, punu sočnih, ukusnih sastojaka. Preporuka našeg kuvara: picu jedite prstima!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus