Mi kažemo da je kuvanje umetnost obojena ljubavlju i zato smo zamolili kuvare najboljih beogradskih restorana da za vas otvore vrata.

Osam kuvara u Stvar ukusa serijalu “Cook Like a Master Chef” demistifikuje pripremu jela i uči vas da u svojoj kuhinji spremate najlepše restoranske delicije.

U prvoj epizodi našeg video vodiča, idemo u dalek Brazil, čiji autentičan ukus sprema kortador restorana Rodizio na Novom Beogradu. Autentičan, topao, obavijen božanstvenom muzikom i svetlima koja stvaraju atmosferu nedokučivih brazilskih predela, restoran Rodizio najpoznatiji je po istoimenom specijalitetu koji u vaš tanjir dolazi direktno sa čurasko sablje.
Čurasko je jedinstvena vrsta kuvanja koju su stvorili Gaučosi sa juga Brazila. Nakon što bi iskopali jame u zemlji, Gaučosi bi ložili vatru sa planinskih polja Pampasa. Jednom kada se vatra pretvori u žar, veliki komadi mesa se peku iznad otvorene vatre na dugačkim sabljama, dok se ne dostigne optimalan ukus mesa.

Rodizio je i naziv specijaliteta, ali i stil posluživanja i način konzumiranja. Sastoji se od 11 čurasko mačeva na kojima se peče meso i sa kojih se poslužuje u nizu, sa pauzama koje vi određujete, direktno sa sablje na tanjir.
Hristo Pophristovski, obučen rodizio majstor i kortador, uči vas da ovu maestralnu tehniku savladate kod kuće i da ljudima koje volite priredite magičan gastronomski doživljaj.
Jer, zajedno je uskusnije!