Krenite sa nama na još jedno kulinarsko putovanje.
Ovde smo da vam ispričamo priču o tome kako je nastao ovaj božanstven prilog. Naravno, sve po običaju počinje od starih Rimljana, koji su često jeli obrok koji sadrži kupus, jaja, sirće i druge začine.
Na drugoj strani zemaljske kugle, početkom 18. veka holandski osnivači Njujorka doneli su iz domovine recept za „coleslaw“, što znači „salata od kupusa“. Inspirisan holandskim terminom „koolsla“, termin je modifikovan za engleski jezik. Originalan recept seže u 1770. godinu. U istoriji holandskog kulinarstva pominje se priča o kuvarici koja je tanke trake kupusa pomešala sa rastopljenim maslacem, sirćem i uljem. Završno jelo je najverovatnije bilo ukusno, hrskavo i kremasto (baš kao naše koje danas učimo da spremamo!)
Salata od kupusa je evoluirala, a danas je odevena u sirće i veličanstven majonez. Majonez takođe ima zanimljivu istoriju, ali, to je priča za drugi put ...
Mi smo tu da vas naučimo da pripremite ovaj fenomenalan osvežavajuć prilog, sa batakom i čedar pireom, a neizostavan dodatak letu i ovoj divnoj hrani je penušava Coca-Cola u čaši puuuunoj leda.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus