Većinu namirnica najbolje je konzumirati dok su sveže. Međutim, tempo života je takav da često nemamo vremena da idemo svakodnevno u kupovinu pa mnogi moraju da se snalaze sa nedeljnim šopingom namirnica koje se potom rasporede kroz dane u nedelji.
Ukoliko želite da ih duže zadržitei svežim, banane uvek razdvojite jednu od druge. Tako ćete usporiti njihovo ubrzano dozrevanje.
Luk nikada nemojte držati u najlonskim vrećicama, nego u papirnim na kojima bi najbolje bilo probušiti nekoliko rupica radi protoka vazduha.
Zelenu salatu čuvajte u posudi s poklopcem, u frižideru.
Hleb će duže ostati svež ukoliko ga odložite u plastičnu vrećicu u koju ćete staviti stabljiku celera ili ga pak držite u lanenoj ili pamučnoj krpi.
Tvrdi sirevi čuvaju se umotani u pamučne salvete, a da se sir ne bi uplesnivio, čuvajte ga s kockicom šećera.
Kafu i čaj nakon otvaranja premestite u limene ili plastične vakuum posude. Tako ćete sačuvati aromu, ali i ostale namirnice u blizini.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: gloria.hr