Ovo je jedan od jako ukusan čokoladni kolač, koji će sve ljubitelje čokolade jednostavno ostaviti bez teksta.
Sama priprema ne oduzima previše vremena, a sigurno će vas oduševiti.
Biskvit:
8 jaja
1 omekšali maslac
200 g šećera
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
200 g čokolade za kuvanje
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali maslac, otopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo. Nakon toga lagano, drvenom kašikom dodajte sneg od belanaca i stavite da se peče u veliki pleh za pečenje. Pecite 40 min na 180 C te vrući pečeni kolač prelijte sa 3 dcl hladnog mleka (proverite da li je kolač pečen jer nisu sve pečnice iste).
Krem:
1 l pavlake za šlag
400 g čokolade za kuvanje
Pavlaku za šlag i čokoladu stavite na laganu vatru ili kuvajte na pari. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i dok pavlaka ne dođe skoro do vrenja (nikako ne sme uzavreti). Vruću kremu lagano velikom kašikom za supu izlijte na pečeno testo. Ohladite na sobnoj temperaturi, pa stavite u hladnjak par sati i uživajte u čokoladnoj rapsodiji. U slast!!!
Izvor: recepti-svijeta.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus