Umesto recepta za naše ledene kocke, probajte da napravite grčke. Dopašće vam se sigurno.
Sastojci:
250 g mlevenog integralnog keksa
100 g margarina
400 g čokolade za kuvanje
200 g krem sira
100 g bele čokolade
400 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpi rastopiti margarin, pa njime preliti mleveni keks i promešati. Smesu mesiti rukom dok se ne sjedini, pa je rasporediti u okrugli kalup obložen plastičnom folijom.
Čokoladu izlomiti i staviti da se rastopi. Dodati slatku pavlaku i mešati. Kada
se čokolada rastopi skloniti sa vatre, dodati krem sir i mešati dok se smesa ne sjedini.
Prebaciti u vanglu i mutiti mikserom dok ne postane penasto, pa izliti preko kore od keksa i ostaviti da se ohladi i stegne.
Belu čokoladu izlomiti i rastopiti sa malo ulja, pa preliti preko torte. Vratiti u frižider da se dobro ohladi. Po želji ukrasite sa malo kokosa ili rendane bele čokolade.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus