Oblande su omiljena poslastica, a kombinacija dve vrste čokolade, keksa i oraha čini ovaj fil posebno bogatim!
Sastojci:
1 pakovanje oblandi
30 kašika mleka
400 g šećera
250 g margarina
150 g mlevenih oraha
150 g mlevenog keksa
50 g crne čokolade
50 g bele čokolade
Priprema:
Mleko, margarin i šećer pomešajte, pa stavite na vatru da se margarin otopi. Kada se sve prokuva dodajte keks, čokoladu i orahe, pa ostavite da se čokolada otopi i da sve vri 2 – 3 minuta. Sklonite sa vatre, pa odmah mažite oblande.
Na kraju preko oblandi stavite tepsiju ili dasku za sečenje, po celoj dužini da se ona lepo slepi. Ostavite tako da se ohladi, pa isecite i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stil.Kurir
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu