Oblande su omiljena poslastica, a kombinacija dve vrste čokolade, keksa i oraha čini ovaj fil posebno bogatim!

Sastojci:

1 pakovanje oblandi

30 kašika mleka

400 g šećera

250 g margarina

150 g mlevenih oraha

150 g mlevenog keksa

50 g crne čokolade

50 g bele čokolade

Priprema:

Mleko, margarin i šećer pomešajte, pa stavite na vatru da se margarin otopi. Kada se sve prokuva dodajte keks, čokoladu i orahe, pa ostavite da se čokolada otopi i da sve vri 2 – 3 minuta. Sklonite sa vatre, pa odmah mažite oblande.

Na kraju preko oblandi stavite tepsiju ili dasku za sečenje, po celoj dužini da se ona lepo slepi. Ostavite tako da se ohladi, pa isecite i poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil.Kurir