Lepo vreme je tu i treba nam nešto što će nam pomoći da izdržimo vrućine. Mi vam predlažemo da napravite domaći sladoled koji je uvek dobro rešenje za sunčane dane. Probudite kreativnost u sebi i počnite proces rashlađivanja na vreme.
Za domaći sladoled koji vam može poslužiti kao baza za voćne i čokoladne varijante potrebno vam je samo 4 sastojka. Oni koji vole neutralan i nežan ukus sladoleda, uživaće u njemu i bez posebnih dodataka.
Recept za bazu za sladoled
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake za šlag
- 50g šećera
- 3 supene kašike kukuruznog skroba
- prstohvat soli
Priprema:
1. U posudu ubacite 200 ml slatke pavlake, šećer, so. Rastvorite nožem mahunu vanile, izvadite semenke i ubacite ih u pavlaku. Kuvajte smesu na srednjoj temperaturi i konstantno mešajte. Sklonite s vatre kada pusti ključ.
2. U posudi izmešajte ostatak slatke pavlake s kukuruznim skrobom. Lagano umešajte u kuvanu smjesu. Stavite sve na srednju vatru, mešajte i kuvajte otprilike 5 minuta, dok ne primetite da počinje da se zgrušava. Tada smanjite temperaturu na nižu i mešajte još 5 minuta dok smesa ne postane gusta.
3. Sklonite s vatre i potpuno ohladite na sobnoj temperaturi pre nego što smesu stavite u zamrzivač. Ako smesa ima grudvice, možete je umutiti mikserom.
U GALERIJI pronađite inspiraciju i već danas napravite omiljeni ukus sladoleda.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno