Ne postoji osoba koja ne voli kolače i torte, ali sada kad je vreme posta izbor nije tako veliki. Zato vam preporučujemo da napravite ovaj sočan kolač sa kikiriki puterom i čokoladom. Nestaće u trenu sa tanjira.
Sastojci:
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 150 g kikiriki putera
- 50 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 200 ml kisele vode
- 200 g crne posne čokolade
Priprema:
Šećer, vanilin šećer, so i kikiriki puter dobro umutite. Dodajte ulje i opet umutite. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u drugoj činiji. Naizmenično u testo sipajte brašno sa praškom za pecivo i kiselu vodu i mutite dok ne nastane glatka smesa, ali vodite računa o tome da se testo ne premuti.
100 g čokolade iseckajte i dodajte u fil. Testo sipajte u kalup obložen pek papirom (moj je dimenzija 22x12cm) i pecite kolač na 180°C 50 minuta.
Nakon što se kolač ohladio, istopite ostatak čokolade i prelijte preko kolača.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem