Ne postoji osoba koja ne voli kolače i torte, ali sada kad je vreme posta izbor nije tako veliki. Zato vam preporučujemo da napravite ovaj sočan kolač sa kikiriki puterom i čokoladom. Nestaće u trenu sa tanjira.

Sastojci:

  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 150 g kikiriki putera
  • 50 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 ml kisele vode
  • 200 g crne posne čokolade

Priprema:

Šećer, vanilin šećer, so i kikiriki puter dobro umutite. Dodajte ulje i opet umutite. Brašno i prašak za pecivo pomešajte u drugoj činiji. Naizmenično u testo sipajte brašno sa praškom za pecivo i kiselu vodu i mutite dok ne nastane glatka smesa, ali vodite računa o tome da se testo ne premuti.

100 g čokolade iseckajte i dodajte u fil. Testo sipajte u kalup obložen pek papirom (moj je dimenzija 22x12cm) i pecite kolač na 180°C 50 minuta.

Nakon što se kolač ohladio, istopite ostatak čokolade i prelijte preko kolača.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica