Klasika koju vole i deca.

Sastojci:

  • 500g petit beurre keksa
  • 4 žumanceta
  • 6 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 0,5 l mleka + mleko za umakanje keksa
  • 1 vanilin šećer
  • Kašika maslaca

Priprema:

Pola litre mleka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mleka (tek da se napravi masa koju možete sipati). U vrelo mleko polako sipati masu sa žumancima, stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.

Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih belanaca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs