Obradujte ukućane ukusnim kolačem od testa punjenim fenomenalnim čokoladnim filom.
Sastojci:
Za testo:
- 500 g brašna + 100 g za posipanje
- 1 suvi kvasac
- 1 šolja šećera (od 200 ml)
- 1 šolja mleka
- 3 jajeta
- 150 g maslaca
- malo rendane limunove kore
- prstohvat soli
Za fil:
- 100 g maslaca
- 200 g crne čokolade
- 100 g šećera
- 100 g oraha ili lešnika
Priprema:
U mlakom mleku rastopite šećer i kvasac. Kada se kvasac aktivira dodajte rastopljen maslac, jaja, rendanu koricu limuna i malo soli, pa sve lepo izmešajte. Dodajte brašno i umesite glatko i čvrsto testo. Ostavite da naraste oko pola sata.
Za fil: Rastopite maslac i čokoladu, dodajte šećer i mlevene ili seckane orahe ili lešnike, može i bademe.
Kada se testo udvostruči, prebacite ga na radnu ploču posutu brašnom. Razvucite koliko god može, da testo bude što tanje. Premažite bogato filom. Zatim uvijte u rolat. Rolat po dužini zasecite na 3 dela, pa od njih ispletite pletenicu koju ćete staviti u pleh. Premažite sa malo maslaca i pecite oko 40 minuta na 180°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus