Ovaj kolač možete da poslužite u svim prilikama, jer vanila i čokoladni krem su neodoljivi spoj.

Sastojci:

Za vanila krem:

  • 750 ml mleka
  • 75 g kukuruznog skroba
  • 50 g šećera
  • 2 kašike vanila ekstrakta

Za čokoladni krem:

  • 750 ml mleka
  • 75 g kukuruznog skroba
  • 50 g šećera
  • 3 kašike kakaoa

Priprema: 

Za vanila krem: Malo mleka pomešajte sa skrobom i sjedinite. Ostatak sipajte u šerpu, pa dodajte skrob, šećer i vanila ekstrakt.

Za čokoladni krem: Malo mleka pomešajte sa skrobom i sjedinite. Ostatak mleka sipajte u šerpu, pa dodajte skrob, šećer i prosejani kakao.

Kuvajte oba krema dok se ne zgusnu uz konstatno mešanje.

Salatu za činiju (otprilike 2 l) obložite providnom folijom, zatim sipajte 3/4 vanila krema, u sredinu sipajte čokoladni krem i preko ostatak vanila krema. Pokrijte sa providnom folijom i ostavite u frižideru minimum 8 sati, ali najbolje je preko noći. Odmotajte foliju, stavite tanjir preko, obrnite i tako izvadite kolač. Pospite kokosom ako želite.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs