Ovo je savršeno jelo na kašiku.
Sastojci:
- 500 g svinjetine
- malo ulja
- 1 crni luk
- 1 zelena paprika
- 300 g šampinjona
- 4 čorbadžijske paprike (pržene paprike koje su pre termičke obrade stajale u marinadi od sirćeta, soli, šećera, belog luka, peršuna, mirođije i šargarepe)
- 1 šolja soka od paradajza
- 3 kisela krastavčića
- 50 ml belog vina
- 100 g sira
- 4 jajeta
- malo soli
- 1 kašičica mlevene paprike
- malo svežeg peršuna
Priprema:
Meso sečemo na kockice i stavljamo u duboki tiganj sa ugrejanim uljem da se prži. U njega dodajemo luk, očišćen i isečen na polumesece i zelenu papriku, isečenu na krugove. Kuvamo tako 5 minuta i dodajemo pečurke isečene na kriške.
Promešamo i dodajemo isečene krastavce, paradajz i čorbadžijske paprike, krupnije isečene. Jelo začinimo solju. Kuvamo tako oko 5 minuta, nakon toga sipamo vino. Ostavljamo tečnost da ispari i odozgo na sastojke izmrvimo sir, i dobro promešamo.
U prženom jelu kašikom pravimo gnezda i u njih razbijemo jaja. Kad jaja pobele, jelo posipamo mlevenom paprikom i sitno iseckanim peršunom.
Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus