Ako nemate mnogo vremena, a volite da pojedete kvalitetan i ukusan obrok, dimljena svinjska šunka odličan je izbor.

Potrebno je:

  • 1 kg šunke, dimljenog vrata, plećke
  • 2 kašičice senfa
  • 2 kašičice meda
  • začini po izboru
  • malo ulja, za podmazivanje pleha
Pročitajte i: RUČAK ZA PRAVE GURMANE: Ušuškana suva butkica u šarenom povrću

Priprema:

U veliku posudu staviti šunku i naliti vode toliko da prelije preko šunke. Staviti na vatru, pa kad provri smanjiti na srednju temperaturu i kuvati sat vremena. Posle sat vremena izvaditi u pleh u kojem će se peći. Uključiti rernu na 200 stepeni. Šunku premazati umućenim senfom, medom i začinima. Staviti u rernu da se peče oko sat vremena ili dok se ne uhvati korica koja vama odgovara. Pečenu šunku izvaditi i poslužiti toplu ili hladnu, preukusna je i ovako i onako... Prijatno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net