Ako nemate mnogo vremena, a volite da pojedete kvalitetan i ukusan obrok, dimljena svinjska šunka odličan je izbor.
Potrebno je:
- 1 kg šunke, dimljenog vrata, plećke
- 2 kašičice senfa
- 2 kašičice meda
- začini po izboru
- malo ulja, za podmazivanje pleha
Priprema:
U veliku posudu staviti šunku i naliti vode toliko da prelije preko šunke. Staviti na vatru, pa kad provri smanjiti na srednju temperaturu i kuvati sat vremena. Posle sat vremena izvaditi u pleh u kojem će se peći. Uključiti rernu na 200 stepeni. Šunku premazati umućenim senfom, medom i začinima. Staviti u rernu da se peče oko sat vremena ili dok se ne uhvati korica koja vama odgovara. Pečenu šunku izvaditi i poslužiti toplu ili hladnu, preukusna je i ovako i onako... Prijatno.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacirecepti.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem