Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

ZA LAKU PRIPREMU POSNE TRPEZE: Posno pohovanje ribe i drugog povrća (RECEPT)

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

ZA LAKU PRIPREMU POSNE TRPEZE: Posno pohovanje ribe i drugog povrća (RECEPT)

Izvor: Foto: Profimedia

Pohovanje posnih namirnica nije nikakav problem ukoliko imate prave savete.

Evo kako uz pomoć piva, kukuruznog brašna i kukuruznog griza možete dobiti najusnije pohovanje tikvice, patlidžan, ribu i mnoge druge.

Za pohovanje 1 kg ribe biće potrebno:

  • 300 ml piva
  • 5 kašika kukuruznog griza
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika belog brašna
  • 1 kašika prezli
  • malo mlevene paprike
  • malo belog luka u prahu
  • malo soli
  • malo vegete
  • još malo brašna za valjanje ribe

Priprema:

U posudi izmeđati kukuruzno brašno i griz, zatim dodati prezle i kašiku belog brašna. Zatim sipajte začine, beli luk, papriku, so, vegetu.

U drugu posudu dodati 5 kašika belog brašna, a u treću pivo.

U dublji tiganj sipati ulje da se dobro zagreje.

Redosled valjanja ribe:

1. uvaljajte ribu u brašno

2. umočite u pivo

3. dobro uvaljajte u mešavinu

Kad je sva riba uvaljana krenite polako sa prženjem. Pecite ribu sve dok lepo ne porumeni sa obe strane.

Potom je vadite i ređajte na ubrus da bi pokupilo višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti