Pohovanje posnih namirnica nije nikakav problem ukoliko imate prave savete.
Evo kako uz pomoć piva, kukuruznog brašna i kukuruznog griza možete dobiti najusnije pohovanje tikvice, patlidžan, ribu i mnoge druge.
Za pohovanje 1 kg ribe biće potrebno:
- 300 ml piva
- 5 kašika kukuruznog griza
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika belog brašna
- 1 kašika prezli
- malo mlevene paprike
- malo belog luka u prahu
- malo soli
- malo vegete
- još malo brašna za valjanje ribe
Priprema:
U posudi izmeđati kukuruzno brašno i griz, zatim dodati prezle i kašiku belog brašna. Zatim sipajte začine, beli luk, papriku, so, vegetu.
U drugu posudu dodati 5 kašika belog brašna, a u treću pivo.
U dublji tiganj sipati ulje da se dobro zagreje.
Redosled valjanja ribe:
1. uvaljajte ribu u brašno
2. umočite u pivo
3. dobro uvaljajte u mešavinu
Kad je sva riba uvaljana krenite polako sa prženjem. Pecite ribu sve dok lepo ne porumeni sa obe strane.
Potom je vadite i ređajte na ubrus da bi pokupilo višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem