Iskoristite sveže povrće i napravite hranljiv i ukusan obrok za svoje ukućane.
Potrebno je:
- 10 manjih šarenih paprika
- 250 g krem sira
- 4 kašike pavlake
- 2 kriške hleba
- malo putera
- 1 jaje
- pola štapa praziluka
- čen belog luka
- 1 veća paprika
- 1 paradajz
- peršunov list
- biber i so
- 50 ml pilećeg bujona
- 50 g parmezana
Priprema:
Dobro oprati i očistiti svo povrće. Zatim hleb iseći na kockice i preliti rastopljenim puterom.
U dublju posudu staviti krem sir, pavlaku, jaje i isečeni hleb. Dobro izmešati. Mladi luk iseckati i dodati u prethodnu smesu, papriku iseći sitno. Paradajz oljuštiti tako što ga na kratko stavite u vrelu vodu. Nakon toga ga iseckati i umešati u ostatak smese.
Beli luk iseckati sitno, kao i peršunov list i sve zajedno pomešati i dodati u smesu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kašikom puniti paprike, ređati ih u tepsiju, sipati pileću supu, pa na svaku papriku sipati po malo parmezana. Peći na 200 stepeni oko pola sata.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem