Iskoristite sveže povrće i napravite hranljiv i ukusan obrok za svoje ukućane.

Potrebno je:

  • 10 manjih šarenih paprika
  • 250 g krem sira
  • 4 kašike pavlake
  • 2 kriške hleba
  • malo putera
  • 1 jaje
  • pola štapa praziluka
  • čen belog luka
  • 1 veća paprika
  • 1 paradajz
  • peršunov list
  • biber i so
  • 50 ml pilećeg bujona
  • 50 g parmezana

Priprema:

Dobro oprati i očistiti svo povrće. Zatim hleb iseći na kockice i preliti rastopljenim puterom.

U dublju posudu staviti krem sir, pavlaku, jaje i isečeni hleb. Dobro izmešati. Mladi luk iseckati i dodati u prethodnu smesu, papriku iseći sitno. Paradajz oljuštiti tako što ga na kratko stavite u vrelu vodu. Nakon toga ga iseckati i umešati u ostatak smese.

Beli luk iseckati sitno, kao i peršunov list i sve zajedno pomešati i dodati u smesu. Posoliti i pobiberiti po ukusu. Kašikom puniti paprike, ređati ih u tepsiju, sipati pileću supu, pa na svaku papriku sipati po malo parmezana. Peći na 200 stepeni oko pola sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs