Savršen ručak koji se dopada svima.
Sastojci:
– 3 tikvice
– 6 jaja
– 200 g brašna
– 400 g pilećeg belog mesa
– 500 g sitnog sira
– 1 dl pavlake
– 2 dl mleka, ulje
– mešavina začina
– so
Priprema
1. Tikvice oprati pa pomoću noža za guljenje iseći na tanke listove. Posoliti ih i ostaviti da puste sok.
2. Potom ih uvaljati u brašno, zatim u umućena 3 jajeta i na kraju pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
3. Pileće belo meso iseći na šnicle i začiniti po ukusu pa propržiti na vrelom ulju. Kada se pržena piletina ohladi, samleti je na mašini za mlevenje.
4. Posebno na malo ulja propržiti sitni sir.
5. Odgovarajuću vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati red pohovanih tikvica. Po njima rasporediti malo fila od mesa pa malo uprženog sira. Postupak filovanja ponoviti još dva puta i završiti tikvicama.
6. Umutiti preostala jaja sa pavlakom, mlekom i začinima po ukusu. Preliti preko gornjeg sloja tikvica.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: mamaibeba.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus