Jako ukusno jelo koje se brzo i lako sprema.
SASTOJCI
500 g mlevene junetine
400 g krompira
3 manje glavice luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 jaje
po ukusu so,biber,vegeta
BEŠAMEL
malo putera
2-3 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml pavlake za kuhanje
malo soli,bibera
komadić sira,po želji
PRIPREMA
Luk sitno naseckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta, a beli luk na sitnijoj. Sve dodati mlevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smesu. Dodati i 2 kašike brašna, so, biber i mešavinu začina. Sve fino izmešati da se masa ujednači.
Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice i pržiti ih u dobro zagrejanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obe strane.
Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!
Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i mešati da se ne stvore grudvice. Sipati mleko mešajući svo vreme. Dodati i pavlaku za kuvanje, so i biber, po želji.
U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler...po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.
Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Sezonska pasta sa bundevom
Slatka kukuruzna pita
Lagani pileći gulaš sa povrćem