Jako ukusno jelo koje se brzo i lako sprema.
SASTOJCI
500 g mlevene junetine
400 g krompira
3 manje glavice luka
2 čena belog luka
2 kašike brašna
1 jaje
po ukusu so,biber,vegeta
BEŠAMEL
malo putera
2-3 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml pavlake za kuhanje
malo soli,bibera
komadić sira,po želji
PRIPREMA
Luk sitno naseckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta, a beli luk na sitnijoj. Sve dodati mlevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smesu. Dodati i 2 kašike brašna, so, biber i mešavinu začina. Sve fino izmešati da se masa ujednači.
Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice i pržiti ih u dobro zagrejanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obe strane.
Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!
Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i mešati da se ne stvore grudvice. Sipati mleko mešajući svo vreme. Dodati i pavlaku za kuvanje, so i biber, po želji.
U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler...po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.
Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu