Jako ukusno jelo koje se brzo i lako sprema.

SASTOJCI

500 g mlevene junetine

400 g krompira

3 manje glavice luka

2 čena belog luka

2 kašike brašna

1 jaje

po ukusu so,biber,vegeta

BEŠAMEL

malo putera

2-3 kašike brašna

500 ml mlijeka

200 ml pavlake za kuhanje

malo soli,bibera

komadić sira,po želji

PRIPREMA

Luk sitno naseckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta, a beli luk na sitnijoj. Sve dodati mlevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smesu. Dodati i 2 kašike brašna, so, biber i mešavinu začina. Sve fino izmešati da se masa ujednači.

Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice i pržiti ih u dobro zagrejanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obe strane.

Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!

Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i mešati da se ne stvore grudvice. Sipati mleko mešajući svo vreme. Dodati i pavlaku za kuvanje, so i biber, po želji.

U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler...po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.

Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: jednostavnikolaci23.blogspot.com