Ukusan i brz ručak koji nestaje brzo sa tanjira.
Sastojci:
oko 600 g mlinaca
600-700 g pilećeg belog mesa (filea)
malo ulja
2 jajeta
3 dl mleka
3 dl kisele pavlake
malo soli, bibera i suvi biljni začin
150 g kačkavalja
Priprema:
Pileći file iseći na šnicle, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju. Ostaviti da se meso malo prohladi, za to vreme pripremiti preliv.
Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, malo soli, bibera i suvog začina, i malo mleka. Sa ovim prelijemo mlince.
Mlince izlomiti (jer su krti, na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) supom ili mlekom da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od tečnosti.
Vatrostalni sud podmazati uljem, uljem u koje se pržilo belo meso, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.
Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.
Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju. na kraju pečenja narendati malo sira odozgo i staviti da se zapeče.
Izvor: recepti-kuvar.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus