Ukusan i brz ručak koji nestaje brzo sa tanjira.

Sastojci:

oko 600 g mlinaca

600-700 g pilećeg belog mesa (filea)

malo ulja

2 jajeta

3 dl mleka

3 dl kisele pavlake

malo soli, bibera i suvi biljni začin

150 g kačkavalja

Priprema:

Pileći file iseći na šnicle, posoliti, pa ih malo propržiti na ulju. Ostaviti da se meso malo prohladi, za to vreme pripremiti preliv.

Umutiti 2 jajeta sa pavlakom, malo soli, bibera i suvog začina, i malo mleka. Sa ovim prelijemo mlince.

Mlince izlomiti (jer su krti, na manje komade i staviti ih u sud u kom ćemo ih preliti vrelom (ne treba da proključa) supom ili mlekom da omekšaju. Nakon par minuta ih ocediti od tečnosti.

Vatrostalni sud podmazati uljem, uljem u koje se pržilo belo meso, pa po dnu rasporediti polovinu količine mlinaca. Na mlince složiti piletinu. Zaliti sa polovinom preliva.

Preko mesa i preliva rasporediti ostatak mlinaca, pa preliti ostatkom preliva.

Peći oko pola sata na 200 stepeni, sve dok sir ne dobije lepu, rumenu boju. na kraju pečenja narendati malo sira odozgo i staviti da se zapeče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: recepti-kuvar.rs