Za sve ljubitelje mesnog zalogaja.
Sastojci:
- 8 telećih šnicli
- 4 lista šunke
- 4 lista kačkavalja
- 2 jajeta
- 1 dl ulja
- prezle
- brašno
- so, biber
- 1 limun
Priprema:
1. Šnicle dobro istucite tučkom, posolite, pobiberite, i na svaku drugu stavite po list šunke i sira, a zatim ih preklopite šniclom bez šunke i sira.
2. Ivice dodatno istucite tučkom kako se šnicle ne bi otvarale.
3. Tako spremljene šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja umućena sa solju, i na kraju u prezle. Pržite na ulju s obe strane, pa ih odložite na salvetu da upije masnoću. Servirajte s kriškama limuna.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gurmanija
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus