Za sve ljubitelje mesnog zalogaja.

Sastojci:

  • 8 telećih šnicli
  • 4 lista šunke
  • 4 lista kačkavalja
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • prezle
  • brašno
  • so, biber
  • 1 limun

Priprema: 

1. Šnicle dobro istucite tučkom, posolite, pobiberite, i na svaku drugu stavite po list šunke i sira, a zatim ih preklopite šniclom bez šunke i sira.

2. Ivice dodatno istucite tučkom kako se šnicle ne bi otvarale.

3. Tako spremljene šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja umućena sa solju, i na kraju u prezle. Pržite na ulju s obe strane, pa ih odložite na salvetu da upije masnoću. Servirajte s kriškama limuna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: Gurmanija