Više nego poželjno je da uz ovaj obrok ide neki fini proizvod od mleka – kašika pavlake ili šolja kiselog mleka

Sastojci:

600 grama pilećih grudi (filea)

1 kilogram spanaća

2 kašike mešavine začina

1 glavica luka

1 kašika mlevene crvene paprike

ulje

so

mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće grudi isečemo na kocke (ili na šnicle), posolimo, začinimo mešavinom začina, pobiberimo i pržimo u tiganju sa zagrejanim uljem. U tiganj nalijemo 100 mililitara vode. Glavicu luka isečemo na tanke šnite i dodamo u tiganj na šporetu. Još jednom začinimo mešavinom začina. Dodamo crvenu mlevenu papriku i sipamo još 100 mililitara vode.

Keramičku posudu poprskamo uljem i stavimo pola od prethodno opranih listova spanaća. Pola sadržine iz tiganja nanesemo u keramičku posudu. Potom preko stavimo preostale listove spanaća, pa preostalu sadržinu iz tiganja dodamo u posudu.

Poklopimo poklopcem i stavimo u rernu. Pečemo 60 minuta na 220 stepeni. Izvadimo posudu iz rerne i kašikom izvadimo jelo na posude za serviranje. Po ukusu, moguće je uz porciju dodati i po jednu kašiku pavlake ili servirati kiselo mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Stil