Fenomenalan ručak, bogata trpeza i mnoštvo različitih ukusa.

Potrebni sastojci

ZA KEBAP

  • jagnjeći but - 1 kg
  • maslac - 60 - 70 g
  • crni luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • bujon - 1 kockica, od povrća
  • brašno - 1 supena kašika
  • so

ZA PIRE OD PATLIDŽANA

  • patlidžan - 4 komada
  • ulje - 300 ml, za prženje
  • maslac - 60 g, kravlji
  • brašno - 2 supene kašike
  • sir - 100 g, parmezan
  • kačkavalj - 100 g
  • sveže mleko - 200 ml * merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj šerpi rastopimo maslac i dodajemo sitno iseckan luk, meso, isečeno na kockice i krupnije isečenu šargarepu, dinstamo 10-15 minuta. Čim se meso zaprži dodajemo paradajt pire i bujon od povrća.

Prosevamo brašno, posolimo i dobro promešamo, nakon toga sipamo vodu koliko da pokrije povrće i kuvamo meso još 60 minuta.

Pravimo male proreze po patlidžanu i pržimo u ugrejanom ulju 10 minuta sa svih strana. Kad ih izvadimo oljuštimo dok su još topli. Rastopimo maslac za pire, dodajemo brašno i dobro promešamo. Stavljamo oljušten i sitno iseckan patlidžan. Dodajemo parmezan i kačkavalj, krupnije izrendane i sveže mleko, promešamo i pržimo 3-4 minuta.

Na tanjiru pravimo podlogu od patlidžan pirea, a odozgo stavljamo kebap.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs