Fenomenalan ručak, bogata trpeza i mnoštvo različitih ukusa.
Potrebni sastojci
ZA KEBAP
- jagnjeći but - 1 kg
- maslac - 60 - 70 g
- crni luk - 1 glavica
- šargarepa - 1 komad
- paradajz pire - 3 supene kašike
- bujon - 1 kockica, od povrća
- brašno - 1 supena kašika
- so
ZA PIRE OD PATLIDŽANA
- patlidžan - 4 komada
- ulje - 300 ml, za prženje
- maslac - 60 g, kravlji
- brašno - 2 supene kašike
- sir - 100 g, parmezan
- kačkavalj - 100 g
- sveže mleko - 200 ml * merne jedinice
Način pripreme
U dubokoj šerpi rastopimo maslac i dodajemo sitno iseckan luk, meso, isečeno na kockice i krupnije isečenu šargarepu, dinstamo 10-15 minuta. Čim se meso zaprži dodajemo paradajt pire i bujon od povrća.
Prosevamo brašno, posolimo i dobro promešamo, nakon toga sipamo vodu koliko da pokrije povrće i kuvamo meso još 60 minuta.
Pravimo male proreze po patlidžanu i pržimo u ugrejanom ulju 10 minuta sa svih strana. Kad ih izvadimo oljuštimo dok su još topli. Rastopimo maslac za pire, dodajemo brašno i dobro promešamo. Stavljamo oljušten i sitno iseckan patlidžan. Dodajemo parmezan i kačkavalj, krupnije izrendane i sveže mleko, promešamo i pržimo 3-4 minuta.
Na tanjiru pravimo podlogu od patlidžan pirea, a odozgo stavljamo kebap.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: bonapeti.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem