Zdrav obrok gotov za samo pola sata.
Potebno je:
- 100 g sočiva,
- 1 glavica crnog luka,
- 0,3 dl ulja,
- 1 kocka za supu od povrća,
- 1 šargarepa,
- 1 kašika seckanog majorana,
- pola veze peršuna,
- so,
- ulje
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i dinstajte ga na ulju, pa kad postane staklast, dodajte prethodno oprano sočivo i kolutove šargarepe. Dinstajte još malo, nalijte vodom i dodajte kocku za supu. Na tihoj vatri kuvajte dok sočivo ne omekša, a po potrebi nalivajte po malo vode. Posolite po ukusu i začinite majoranom i sitno seckanim peršunom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zena.blic.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom