Ovo jelo naziva se još i istočnjački lonac.

Sastojci: 1 glavica svežeg kupusa, 1 glavica crnog luka, 500 g mlevenog junećeg mesa, 400 ml jogurta, 2 jaja, 1 kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber.

Priprema: Glavicu crnog luka sitno iseći i pržiti u šerpi na zagrejanom ulju. Kada luk omekša, u šerpu dodati mleveno meso. U posebnoj posudi umutiti jaja, dodati mešavinu začina, posoliti, pobiberiti, mešati žicom za mućenje i postepeno dodavati jogurt. Kada se meso isprži, u šerpu dodati isečen kupus.

Kada kupus omekša, skloniti sa šporeta. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, pa u nju presuti smesu s kupusom i preliti mešavinom sa jajima.

Zapeći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bašta balkana