Lagano preukusno jelo koje se brzo pravi.
Potrebno je:
ZA KNEDLE:
- 400 g pirinča,
- glavica crnog luka,
- 50 g narendanog kačkavalja,
- 1,2 l vode,
- 2 kocke za supu,
- 50 ml ulja,
- so
ZA FIL
- konzerva tunjevine,
- kašičica bibera,
- 3 kisela krastavčića,
- veza peršuna
ZA POHOVANJE:
- prezle,
- 1 jaje
PRIPREMA
Stavite vodu da prokuva i dodajte kocke za supu. Na ulju propržite iseckan luk, pa dodajte pirinač i mešajte da upije masnoću. Postepeno nalivajte bujon.
Svaki put sačekajte da pirinač upije tečnost, pa ponovo dospite. Kada je pirinač gotov, ostavite da se ohladi. Polovinu oceđene tunjevine i rendani kačkavalj dodajte u pirinač, a u drugi deo dodajte biber, iseckane krastavčiće i peršun i sjedinite u finu pastu.
Vlažnim rukama pravite knedle. Svaku utisnite prstom, punite tunjevinom i ponovo oblikujte knedlu. Svaku uvaljajte u jaja i u prezle i pržite u vrelom dubokom ulju dva-tri minuta. Odlažite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: zena.blic.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom