Lagano preukusno jelo koje se brzo pravi.

Potrebno je: 

ZA KNEDLE:

  • 400 g pirinča,
  • glavica crnog luka,
  • 50 g narendanog kačkavalja,
  • 1,2 l vode,
  • 2 kocke za supu,
  • 50 ml ulja,
  • so

ZA FIL

  • konzerva tunjevine,
  • kašičica bibera,
  • 3 kisela krastavčića,
  • veza peršuna

ZA POHOVANJE:

  • prezle,
  • 1 jaje

PRIPREMA

Stavite vodu da prokuva i dodajte kocke za supu. Na ulju propržite iseckan luk, pa dodajte pirinač i mešajte da upije masnoću. Postepeno nalivajte bujon.

Svaki put sačekajte da pirinač upije tečnost, pa ponovo dospite. Kada je pirinač gotov, ostavite da se ohladi. Polovinu oceđene tunjevine i rendani kačkavalj dodajte u pirinač, a u drugi deo dodajte biber, iseckane krastavčiće i peršun i sjedinite u finu pastu.

Vlažnim rukama pravite knedle. Svaku utisnite prstom, punite tunjevinom i ponovo oblikujte knedlu. Svaku uvaljajte u jaja i u prezle i pržite u vrelom dubokom ulju dva-tri minuta. Odlažite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs