Ovo je spas za sve domaćice koje ne vole da stoje pored šporeta!
Kombinacija povrća i mesa nikad lakše pripremljena, a ukus je fantastičan. Ako dodate i neku salatu uz to, cela porodica će ostati oduševljena.
Potrebno je:
- 1 kg pilećeg mesa po izboru
- 500 – 600 g krompira
- 400 g šampinjona
- 2 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- 100 ml ulja
- 200 – 250 ml vode
- 1 kašika suvog začina
- peršunov list ( i začini koje volite )
- 1 kašičica soli
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Dok se rerna zagreva pripremimo posudu u kojoj ćete sve peći.
Najbolje je ako imate glinenu posudu sa poklopcem, u njoj se svi ukusi pomešaju i jelo je mnogo ukusnije. Može da vam posluži i vatrostalna činija sa poklopcem, ali ako nemate ni to stavite aluminijumsku foliju umesto poklopca, dobro je zatvorite da nigde ne propušta.
Iseckati crni luk na kriške, dodati mu suvi začin i ulje, promešati pa staviti na dno posude. Preko poslagati meso, očišćen i iseckan krompir i šargarepu i odozgo "pobacati" šampinjone, cele. Baš koji je jako krupan presecite.
Vodi dodati so, biber, peršun, šta već stavljate i sve preliti. Kad je pečeno služite toplo i uz neku sezonsku salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: domaćirecepti.net
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu