Doručak vam donosi niz zdravstvenih prednosti.

Savršena ravnoteža

Jaja sadrže veliku količinu proteina i zdravih masti, koje su odgovorne za lepotu kože, kose i noktiju. Inače, protein neutrališe negativne osobine žumance, upravo zato što su naučnici nedavno dokazali da jedenje jaja ne pomaže u povećanju holesterola. Jaja za doručak daju vam minimum potrebnih supstanci dnevno (a ovo je samo doručak). Inače, sadrže i petinu dnevne norme selena, elementa imunogenizacije.

Dijetetski kapacitet

Čak i sportisti obožavaju jaja, a sve zato što u njima nema ugljenih hidrata, ima mnogo proteina i samo zdrave masti. Jaja su dozvoljena u gotovo svakoj ishrani - ne samo za mršavljenje, već i u medicinskoj ishrani, za oporavak. Jaja se brzo vare i promovišu dobar metabolizam.

Raznovrsnost

Od jaja možete napraviti različite vrste obroka - poširana, kajganu, mekano kuvana jaja, Benedikt - postoji mnogo opcija.

Štednja

Jaja za doručak štede vreme i novac. Prvo, jaja se kuvaju ili prže za nekoliko minuta. Drugo, spadaju u jeftinije namirnice.

Prednosti

Konačno, jaja su veoma korisna. Pored sadržaja imunskog selena, jaja sadrže antioksidanse koji sprečavaju pojavu raka. Pored toga, jaja sadrže mnogo vitamina E, koji je takođe odgovoran za imunitet.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Ženski magazin