Doručak vam donosi niz zdravstvenih prednosti.
Savršena ravnoteža
Jaja sadrže veliku količinu proteina i zdravih masti, koje su odgovorne za lepotu kože, kose i noktiju. Inače, protein neutrališe negativne osobine žumance, upravo zato što su naučnici nedavno dokazali da jedenje jaja ne pomaže u povećanju holesterola. Jaja za doručak daju vam minimum potrebnih supstanci dnevno (a ovo je samo doručak). Inače, sadrže i petinu dnevne norme selena, elementa imunogenizacije.
Dijetetski kapacitet
Čak i sportisti obožavaju jaja, a sve zato što u njima nema ugljenih hidrata, ima mnogo proteina i samo zdrave masti. Jaja su dozvoljena u gotovo svakoj ishrani - ne samo za mršavljenje, već i u medicinskoj ishrani, za oporavak. Jaja se brzo vare i promovišu dobar metabolizam.
Raznovrsnost
Od jaja možete napraviti različite vrste obroka - poširana, kajganu, mekano kuvana jaja, Benedikt - postoji mnogo opcija.
Štednja
Jaja za doručak štede vreme i novac. Prvo, jaja se kuvaju ili prže za nekoliko minuta. Drugo, spadaju u jeftinije namirnice.
Prednosti
Konačno, jaja su veoma korisna. Pored sadržaja imunskog selena, jaja sadrže antioksidanse koji sprečavaju pojavu raka. Pored toga, jaja sadrže mnogo vitamina E, koji je takođe odgovoran za imunitet.
Izvor: Ženski magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom