Staro jelo koje i dan danas obožavamo.
Sastojci:
4 šolje rendanog i oljuštenog krompira
1 jaje
3 kašike brašna
1 kašika rendanog crnog luka
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
ulje za prženje
po želji malo peršuna i pavlake
Priprema:
Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite.
U većem tiganju koji se ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.
Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno