Staro jelo koje i dan danas obožavamo.
Sastojci:
4 šolje rendanog i oljuštenog krompira
1 jaje
3 kašike brašna
1 kašika rendanog crnog luka
1 kašičica soli
1/4 kašičice bibera
ulje za prženje
po želji malo peršuna i pavlake
Priprema:
Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite.
U većem tiganju koji se ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.
Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.
Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus