Staro jelo koje i dan danas obožavamo.

Sastojci:

4 šolje rendanog i oljuštenog krompira

1 jaje

3 kašike brašna

1 kašika rendanog crnog luka

1 kašičica soli

1/4 kašičice bibera

ulje za prženje

po želji malo peršuna i pavlake

Priprema:

Isperite rendani krompir u hladnoj vodi, dobro osušite da izađe sav višak vode. Stavite u veću vanglu. Dodajte jaje, brašno, luk, so i biber, pa sve lepo sjedinite.

U većem tiganju koji se ne lepi na srednjoj temperaturi zagrejte ulje (dno neka bude svuda pokriveno uljem u visini od oko pola centimetra). Trećinu šolje napunite smesom i spuštajte u ulje, pa lopaticom pažjivo pritisnite da se izravna i dobije oblik američke palačinke.

Pržite sa obe strane dok ne dobiju zlatno-braon boju, pa vadite na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće.

Po želji pospite sa malo peršuna i odmah služite uz kiselu pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: stil.kurir.rs