Promenite malo jelovnik i umesto tikvica napravite punjeni patlidžan.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

2 veća patlidžana

1 veći luk

2 čena belog luka

1 kašičica origana

30 g parmezana

150 g prezli

400 ml soka od paradajza

svež bosiljak

so

biber

Priprema:

Rernu zagrejte na 180°, a u tiganju podgrejte ulje. Patlidžan prepolovite po dužini, pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso propržite na ulju zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Sve pospite origanom. Izdubljene delove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon tog vremena odstranite vodu koju je pustio. Na taj način povrće neće biti gorko. Dinstanom mešavinom napunite udubljenja u patlidžanu, pa preko toga pospite prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu činiju. Sve prelijte sokom od paradajza sa malo origana i pecite u rerni oko 30 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs