Kombinaciju piletine i krompira mnogi obožavaju, a sada je došlo vreme da isprobate ovaj recept za pitu koji će vas ostaviti bez teksta.

Sastojci:

300 g piletine

sok od pilećeg pečenja

šoljica bujona

glavica luka

kašika maslaca

0,5 kašike brašna

so

biber

šargarepa

kašičica mlevene crvene paprike

pola šoljice graška iz limenke

kašika seckanog peršuna

1 kg krompira

2 kašike mleka

200 g maslaca

2 žimanca

Priprema:

Ispecite piletinu ili naseckajte pileće pečenje. Ogulite krompir, narežite ih na kockice i kuvajte u posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Još vruć krompir usitnite drobilicom za pire dodajući malo mleka i maslaca. Meso od pilećeg pečenja sitno naseckajte. Luk očistite i prepržite na malo maslaca, dodajte brašno, pržite još nekoliko minuta te zalijte supom i sokom od pečenja. Dodajte kockice šargarepe i oceđeni grašak. Posolite, pobiberite, dodajte seckani peršun i mlevenu papriku, pa kuvajte nekoliko minuta. Umešajte komadiće sitno seckanog pilećeg mesa i ostavite na vatri samo da se dobro zagreje. Zagrejte pećnicu na 220°C. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem i obložite šoljicom pasiranog krompira. Posložite po njemu meso sa sokom te prekrijte preostalim krompirom. Umutite žumanca i prelijte ih po smesi od krompira. Stavite pitu u dobro zagrejanu rernu dok se krompir na vrhu ne zapeče.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr