Ako vam je kombinacija jaja i slanine malo dosadna probajte ovaj naš recept. Dodajte kroasan i ukus je potpuno drugačiji.

Sastojci:

1 gotovo testo za kroasane (okruglo)

8 komada kuvane slanine (tanko rezane)

1/2 crvene paprike narezane na kockice

1/2 zelene paprike narezane na kockice

5 jaja

1 šoljica narendanog čedara

so

biber

1 jaje za premazivanje

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. U posudi izmešati jaja i papriku, zatim posoliti, pa izručiti u tiganj i ispeći kajganu. Na papiru za pečenje raširiti testo za kroasane i izrezati ga na 8 delova tako da ostane krug. Na svaki komad testa staviti komad slanine i deo sira. U srednji deo staviti kajganu i gore ostatak sira. Vrhove testa pritisnuti u sredini (da bude u obliku zvezde) i premazati po želji jajetom. Peći 20 minuta, odnosno, dok testo ne postane zlatno smeđe. Poslužite toplo uz svež paradajz, jogurt.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr