Ako vam je kombinacija jaja i slanine malo dosadna probajte ovaj naš recept. Dodajte kroasan i ukus je potpuno drugačiji.
Sastojci:
1 gotovo testo za kroasane (okruglo)
8 komada kuvane slanine (tanko rezane)
1/2 crvene paprike narezane na kockice
1/2 zelene paprike narezane na kockice
5 jaja
1 šoljica narendanog čedara
so
biber
1 jaje za premazivanje
Priprema:
Zagrejati rernu na 180°C. U posudi izmešati jaja i papriku, zatim posoliti, pa izručiti u tiganj i ispeći kajganu. Na papiru za pečenje raširiti testo za kroasane i izrezati ga na 8 delova tako da ostane krug. Na svaki komad testa staviti komad slanine i deo sira. U srednji deo staviti kajganu i gore ostatak sira. Vrhove testa pritisnuti u sredini (da bude u obliku zvezde) i premazati po želji jajetom. Peći 20 minuta, odnosno, dok testo ne postane zlatno smeđe. Poslužite toplo uz svež paradajz, jogurt.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno