Losos u marinadi

Sastojci:

450 g fileta lososa

1 dl meda

50 g senfa

1 kašičica maslinovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa.

2. U posudi pomešajte med, senf, iseckan beli luk, malo ulja, so i biber.

3. Umočite losos u marinadu i stavite u frižider na pola sata.

4. Položite filete u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10-12 minuta.

5. Jelo poslužite uz krompir salatu ili bareno povrće.

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo frikom-losos-filet-400g-flat

Oslić u sosu od limuna

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo oslic-u-sosu-od-limuna

Sastojci

1/2 kg oslića

1 limun

belog luka

peršunov list

100 g brašna

2dl ulja

sok od 1 limuna

1 dl belog vina

so, biber

1. Filete oslica začinite, panirajte u brašnu i ispržite na ulju.

2. Napravite preliv od soka od limuna, sitno iseckanog belog luka, peršunovog lišća, belog vina i začinite po ukusu.

3. Na dno vatrostalne činije prvo poređajte kolutove limuna, preko njih stavite prženu ribu i sve zalijte pripremljenim prelivom.

4. Posudu s ribom stavite desetak minuta u rernu zagrejanu na 180 stepeni da se zapeče.

5. Gotovu ribu u tanjirima prelijte saftom u kom se pekla.

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo frikom-oslic-filet-500g-flat

Domaće rolnice s filom od malina

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo domace-rolnice-s-filom-od-malina

Sastojci:

1 pakovanje lisnatog testa

400 g smrznutih malina

150-200 g mlevenog keksa

2 kesice vanilin šećera

100 g šećera u prahu

1 žumance (za premazivanje)

malo ulja

Priprema:

1. Maline prvo otopite, ocedite sok, pa ih izgnječite ili izmiksajte u blenderu. Dodajte im šećer u prahu, vanilin šećer i mleveni keks. Mešajte dok ne dobijete izjednačenu smesu. Ako je previše retka, dodajte još malo mlevenog keksa.

2. Lisnato testo stavite na radnu površinu posutu brašnom i istanjite u pravougaonik debljine 3 mm. Duž jednog kraja testa rasporedite fil, pa urolajte. Ako vam ostane višak testa sa strane, isecite ga. Od jednog pakovanja možete da napravite 2 ovakva rolata.

3. Dobijeni rolat na svaki centimetar zarežite samo malo (ne do kraja), tako da se poznaju prorezi. Nakon toga secite komade željene veličine.

4. Napravljene rolnice stavite na pleh obložen pek-papirom, pa ih premažite žumancetom umućenim s malo ulja i pecite oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo frikom-lisnato-testo-500g-2016-q

Lignje s pivom

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo lignje-s-pivom-2

Sastojci:

1,2 kg lignji

2 dl piva

1 šolja raženog brašna

2 belanca

ulje, so, biber

limun

Priprema:

1. Lignje očistiti i iseći na kolutiće. Umutiti belanca.

2. U široj činiji pomešati raženo brašno, kašiku ulja, so i biber, pivo i na kraju sneg od belanaca.

3. Lignje uvaljati u smesu i pržiti na ulju. Servirati uz limun.

Odmrzni i spremi brzo
Foto: Promo lignja-patagonijska-kolutiai-i-krakovi-400g