Piletina, pančeta, mocarela i na kraju karamelizovani crni luk ostavljaju bez daha i najveće gurmane.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
150 g mocarele
50 g kačkavalja
150 g šunke ili pančete
1 glavica luka
1 čen belog luka
Priprema:
Isecite file na što tanje šnite, izlupajte čekićem i začinite. Zatim u namašćeni pleh za hleb poređajte file da prekrije dno (ukrojite komade ako treba). Preko toga poređajte naseckanu šunku ili pančetu. Isecite mocarelu na tanke šnite i prekrijte šunku. Dodajte sitno naseckani beli luk i začinite po želji (prešun, paprika, biber...). Preko svega toga naseckajte ili narendajte kačkavalj. Poređajte ostatak filea, pa preko toga i šnite šunke i dobro ispritiskajte rukama. Odozgo stavite kolutove crnog luka. Pecite u rerni na 200°C barem 30 minuta i nadgledajte da ne zagori. Ako treba neka se peče i duže od 30 minuta. Povremeno prelivajte sirom koji se rastopio u posudi.
Po receptu Bojana Babića.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus