Ono, kad se promrzli vraćate kući s posla, napolju je minus, pa i sneg, bezvoljni ste i umorni, lenji za kuvanje, samo jedno vas može oraspoložiti: polutke krompira sa slaninom i lukom.
Sastojci:
krompir
mesnata slanina
luk
so
bučino ulje
Priprema:
Krompir s korom dobro operite, izribajte sunđerom i obrišite ubrusom. Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove. Krompir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krompir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori. Krompir iz rerne direktno stavite na tanjir, malo ga prerežite i po njemu rasporedite narezanu slaninu i luk, posolite i prelijte bučinim uljem. Možete staviti i pavlaku.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus