Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ono, kad se promrzli vraćate kući s posla, napolju je minus, pa i sneg, bezvoljni ste i umorni, lenji za kuvanje, samo jedno vas može oraspoložiti: polutke krompira sa slaninom i lukom.

Sastojci:

krompir

mesnata slanina

luk

so

bučino ulje

Priprema:

Krompir s korom dobro operite, izribajte sunđerom i obrišite ubrusom. Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove. Krompir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krompir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori. Krompir iz rerne direktno stavite na tanjir, malo ga prerežite i po njemu rasporedite narezanu slaninu i luk, posolite i prelijte bučinim uljem. Možete staviti i pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti