Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostalo

Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Hrskavi krompir iz rerne sa slaninom i lukom

Izvor: Foto: Shutterstock

Ono, kad se promrzli vraćate kući s posla, napolju je minus, pa i sneg, bezvoljni ste i umorni, lenji za kuvanje, samo jedno vas može oraspoložiti: polutke krompira sa slaninom i lukom.

Sastojci:

krompir

mesnata slanina

luk

so

bučino ulje

Priprema:

Krompir s korom dobro operite, izribajte sunđerom i obrišite ubrusom. Rernu zagrejte na 200°C. Slaninu narežite na komadiće, luk na listove. Krompir prepolovite, malo posolite i pecite dok ne porumeni. Okrenite ga pri pečenju kako želite. Ako ćete na krompir staviti slaninu, kao ja, onda ga pecite na kori. Krompir iz rerne direktno stavite na tanjir, malo ga prerežite i po njemu rasporedite narezanu slaninu i luk, posolite i prelijte bučinim uljem. Možete staviti i pavlaku.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti