Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ručak za svačiji ukus: Piletina u proji

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Ručak za svačiji ukus: Piletina u proji

 Izvor: Foto: Shutterstock

Ukusan ručak za celu porodicu.

Sastojci:

500 g belog pilećeg mesa

250 g šampinjona

2 štapića celera

1 manja glavica crnog luka

3 kašike ulja

1 kašika brašna

200 ml mleka

1 kašika Vorčestir sosa

so i biber po ukusu

Za proju:

1 jaje

180 ml jogurta

3 kašike ulja

50 g brašna

60 g palente

1 kašičica praška za pecivo

so po ukusu

Priprema:

Piletinu iseckati na komade veličine zalogaja. U šerpi zagrejati ulje, dodati iseckano meso, pa ga uz povremeno mešanje propržiti da „pobeli“ sa svih strana, a zatim meso izvaditi iz šerpe i ostaviti na toplom mestu. Zagrejati rernu na 180C. Na istoj masnoći propržiti sitno seckani celer i crni luk. Kada povrće omekša i postane staklasto, dodati brašno, promešati, i odmah naliti mleko. Uz stalno mešanje na laganoj vatri, kuvati dok se ne zgusne. Dodati sos, so i biber po ukusu. Posudu dimenzija 20x20cm podmazati uljem, pa iuzručiti smesu od mesa i povrća. Za proju prvo umutiti jaje penasto mikserom, a zatim dodati jogurt i ulje, pa lagano sjediniti. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, so po ukusu, ulje i palentu. Sjediniti masu. Pripremljenu smesu za proju izliti ravnomerno preko mesa u posudi. Peći u zagrejanoj rerni oko 35 minuta, dok lepo ne porumeni. Poslužiti toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: moje-grne.com
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti