Ne znate šta biste danas spremali za ručak, a ne provodi vam se puno vremena u kuhinji. Želite da spremite nešto na brzinu, ali da ipak bude ukusno. Mi vam predlažemo nešto što će svako ukućaninu izmamiti osmeh na lice. Ne postoji osoba koja se ne raduje piletini i krompiru. A spremljena na ovakav način će malo razbiti monotoniju.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa po vašoj želji, sa kostima
- 700 do 800 g krompira očišćenog
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 4 kašike pavlake
- 10 kašika brašna
- 100 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- suvi biljni začin
- biber
- mlevena crvena paprika
- senf
Priprema:
Piletinu prvo marinirajte. U veću posudu stavite komade mesa zatim začinite sa suvim biljnim začinom, biberom, senfom, mlevenom crvenom paprikom i ako želite uzmite neki gotov sos u kesi (onaj u prahu) i pospite malo i toga po mesu. Dodajte i malo soja sosa. Zatim sve to sjedinite. Ostavite da meso upije bar nekih pola sata. Zagrejte ulje u tiganju i propržite piletinu koja se marinirala. Posle toga u posudu stavite jaja i mleko i to izmutite. U tu smesu dodajte 100 ml ulja i pavlaku, zatim crni i beli luk, brašno i sve to promešajte. Dodajte prašak za pecivo, crvenu mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin. Kada sve to sjedinite dodajte izrendani krompir, pa opet promešajte. U sve to dodajte i malo ulja u kom se pržila piletina. Smesu sa krompirom izlijte u tepsiju i preko stavite komade mesa. Pecite nekih 20-25 minuta na 200°C.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom