Ne znate šta biste danas spremali za ručak, a ne provodi vam se puno vremena u kuhinji. Želite da spremite nešto na brzinu, ali da ipak bude ukusno. Mi vam predlažemo nešto što će svako ukućaninu izmamiti osmeh na lice. Ne postoji osoba koja se ne raduje piletini i krompiru. A spremljena na ovakav način će malo razbiti monotoniju.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg mesa po vašoj želji, sa kostima
- 700 do 800 g krompira očišćenog
- 3 jajeta
- 200 ml mleka
- 4 kašike pavlake
- 10 kašika brašna
- 100 ml ulja
- 1/2 praška za pecivo
- suvi biljni začin
- biber
- mlevena crvena paprika
- senf
Priprema:
Piletinu prvo marinirajte. U veću posudu stavite komade mesa zatim začinite sa suvim biljnim začinom, biberom, senfom, mlevenom crvenom paprikom i ako želite uzmite neki gotov sos u kesi (onaj u prahu) i pospite malo i toga po mesu. Dodajte i malo soja sosa. Zatim sve to sjedinite. Ostavite da meso upije bar nekih pola sata. Zagrejte ulje u tiganju i propržite piletinu koja se marinirala. Posle toga u posudu stavite jaja i mleko i to izmutite. U tu smesu dodajte 100 ml ulja i pavlaku, zatim crni i beli luk, brašno i sve to promešajte. Dodajte prašak za pecivo, crvenu mlevenu papriku, biber i suvi biljni začin. Kada sve to sjedinite dodajte izrendani krompir, pa opet promešajte. U sve to dodajte i malo ulja u kom se pržila piletina. Smesu sa krompirom izlijte u tepsiju i preko stavite komade mesa. Pecite nekih 20-25 minuta na 200°C.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus