Predlog za ručak čija priprema ne zahteva puno vremena.

Sastojci za 2 osobe:

2 pileća filea

200 g šampinjona

150 ml pavlake za kuvanje

100 g spanaća

75 ml belog vina

50 g parmezana

3 kašike maslaca

1 kašika brašna

2-3 čena belog luka

2 kašike naseckanog svežeg peršuna

so i biber po želji

Priprema:

U tiganju zagrejte dve kašike maslaca. Lepo pobiberite i posolite pileći file, pa ih pecite sa svake strane oko pet minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja. Izvadite piletinu iz tiganja i prekrijte je folijom. Na preostaloj masnoći ispržite iscekane šampinjone dok ne omekšaju. Izvadite pečurke, pa u isti tiganj dodajte prestalu kašiku maslaca i na njemu prodinstajte sitno iseckan beli luk. Dodajte brašno u to i lepo promešajte. Kuvajte oko minut i dodajte vino. Posle par minuta dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte sve zajedno nekih pet minuta. Dodajte parmezan i spanać i kuvajte još malo. Zatim u tiganj dodajte piletinu i pečurke lepo promešajte. Preko svega stavite svež peršun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: punkufer.hr