Predlog za ručak čija priprema ne zahteva puno vremena.
Sastojci za 2 osobe:
2 pileća filea
200 g šampinjona
150 ml pavlake za kuvanje
100 g spanaća
75 ml belog vina
50 g parmezana
3 kašike maslaca
1 kašika brašna
2-3 čena belog luka
2 kašike naseckanog svežeg peršuna
so i biber po želji
Priprema:
U tiganju zagrejte dve kašike maslaca. Lepo pobiberite i posolite pileći file, pa ih pecite sa svake strane oko pet minuta dok ne dobiju zlatnosmeđu boju, a meso se termički ne obradi do kraja. Izvadite piletinu iz tiganja i prekrijte je folijom. Na preostaloj masnoći ispržite iscekane šampinjone dok ne omekšaju. Izvadite pečurke, pa u isti tiganj dodajte prestalu kašiku maslaca i na njemu prodinstajte sitno iseckan beli luk. Dodajte brašno u to i lepo promešajte. Kuvajte oko minut i dodajte vino. Posle par minuta dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte sve zajedno nekih pet minuta. Dodajte parmezan i spanać i kuvajte još malo. Zatim u tiganj dodajte piletinu i pečurke lepo promešajte. Preko svega stavite svež peršun.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem