Krompir možete jesti sam ili ga servirati uz meso.

Potrebno je:

700-800 g krompira

200 g kisele pavlake

250 ml mleka

50 ml ulja

1 kesica supe od pečuraka

4-5 čena belog luka

biber, so, peršunov list

Priprema:

U činiju sipati sadržaj kesice sa pečurkama, dodati seckan beli luk, peršunov list, pavlaku, mleko i ulje i sve izmešati žicom.

Krompir iseći na kolutove, dodati malo začin, biber i malo ulja i izjednačiti.

Ređati u podmazan pleh i preliti sa gotovim umućenim prelivom.

Peći na 210 stepeni 45-50 min da tečnost ispari. Pred kraj po želji narendati kačkavalja. Servirati toplo.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kodbakeugostima