Krompir možete jesti sam ili ga servirati uz meso.
Potrebno je:
700-800 g krompira
200 g kisele pavlake
250 ml mleka
50 ml ulja
1 kesica supe od pečuraka
4-5 čena belog luka
biber, so, peršunov list
Priprema:
U činiju sipati sadržaj kesice sa pečurkama, dodati seckan beli luk, peršunov list, pavlaku, mleko i ulje i sve izmešati žicom.
Krompir iseći na kolutove, dodati malo začin, biber i malo ulja i izjednačiti.
Ređati u podmazan pleh i preliti sa gotovim umućenim prelivom.
Peći na 210 stepeni 45-50 min da tečnost ispari. Pred kraj po želji narendati kačkavalja. Servirati toplo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: kodbakeugostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus