Isprobajte ovu neverovatno ukusnu kombinaciju za ručak.

Sastojci:

  • 200 g pasulja
  • glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • mast ili ulje
  • mlevena slatka paprika
  • sveža ili kisela paprika

Priprema:

Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).

Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.

Na masti propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.

Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), podlijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.

Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs