Brokoli, pomfrit, meso i kačkavalj - idealna kombinacija koja će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 6 svinjskih kotleta sa kostima
- 1 kašika maslinovog ulja
- suvi biljni začin
- 400 g kačkavalja (npr. gauda)
- 1/2 šolje mleka
- 500 g smrznutog pomfrita
- veći crni luk
- 500 g smrznutog brokolija
Priprema:
Začinite kotlete sa suvim biljnim začinom i propržite ih u tiganju sa malo ulja. U posudi pomešajte sos od sira i mleko. Sipajte umak od sira u veću vatrostalnu posudu, pa preko toga pomfrit, pola luka koji ste prethodno propržili (treba da budu veći komadi), brokoli i na kraju stavite kotlete. Poklopite i pecite na 180°C nekih 45 minuta. Zatim stavite drugu polovinu luka i pecite još nekih 10 minuta.
Priprema umaka od sira: Rastopite puter i na umerenoj vatri propržite brašno minut do dva. Dodajte mleko postepeno uz konstantno mešanje. Kada se sos zgusne, smanjiti vatru na minimum, dodati izrendanu gaudu da se rastopi, uz mešanje.
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom