Brokoli, pomfrit, meso i kačkavalj - idealna kombinacija koja će svakoga oduševiti.

Sastojci:

  • 6 svinjskih kotleta sa kostima
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • suvi biljni začin
  • 400 g kačkavalja (npr. gauda)
  • 1/2 šolje mleka
  • 500 g smrznutog pomfrita
  • veći crni luk
  • 500 g smrznutog brokolija

Priprema:

Začinite kotlete sa suvim biljnim začinom i propržite ih u tiganju sa malo ulja. U posudi pomešajte sos od sira i mleko. Sipajte umak od sira u  veću vatrostalnu posudu, pa preko toga pomfrit, pola luka koji ste prethodno propržili (treba da budu veći komadi), brokoli i na kraju stavite kotlete. Poklopite i pecite na 180°C nekih 45 minuta. Zatim stavite drugu polovinu luka i pecite još nekih 10 minuta.

Priprema umaka od sira: Rastopite puter i na umerenoj vatri propržite brašno minut do dva. Dodajte mleko postepeno uz konstantno mešanje. Kada se sos zgusne, smanjiti vatru na minimum, dodati izrendanu gaudu da se rastopi, uz mešanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs