Brokoli, pomfrit, meso i kačkavalj - idealna kombinacija koja će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 6 svinjskih kotleta sa kostima
- 1 kašika maslinovog ulja
- suvi biljni začin
- 400 g kačkavalja (npr. gauda)
- 1/2 šolje mleka
- 500 g smrznutog pomfrita
- veći crni luk
- 500 g smrznutog brokolija
Priprema:
Začinite kotlete sa suvim biljnim začinom i propržite ih u tiganju sa malo ulja. U posudi pomešajte sos od sira i mleko. Sipajte umak od sira u veću vatrostalnu posudu, pa preko toga pomfrit, pola luka koji ste prethodno propržili (treba da budu veći komadi), brokoli i na kraju stavite kotlete. Poklopite i pecite na 180°C nekih 45 minuta. Zatim stavite drugu polovinu luka i pecite još nekih 10 minuta.
Priprema umaka od sira: Rastopite puter i na umerenoj vatri propržite brašno minut do dva. Dodajte mleko postepeno uz konstantno mešanje. Kada se sos zgusne, smanjiti vatru na minimum, dodati izrendanu gaudu da se rastopi, uz mešanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs