Brokoli, pomfrit, meso i kačkavalj - idealna kombinacija koja će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 6 svinjskih kotleta sa kostima
- 1 kašika maslinovog ulja
- suvi biljni začin
- 400 g kačkavalja (npr. gauda)
- 1/2 šolje mleka
- 500 g smrznutog pomfrita
- veći crni luk
- 500 g smrznutog brokolija
Priprema:
Začinite kotlete sa suvim biljnim začinom i propržite ih u tiganju sa malo ulja. U posudi pomešajte sos od sira i mleko. Sipajte umak od sira u veću vatrostalnu posudu, pa preko toga pomfrit, pola luka koji ste prethodno propržili (treba da budu veći komadi), brokoli i na kraju stavite kotlete. Poklopite i pecite na 180°C nekih 45 minuta. Zatim stavite drugu polovinu luka i pecite još nekih 10 minuta.
Priprema umaka od sira: Rastopite puter i na umerenoj vatri propržite brašno minut do dva. Dodajte mleko postepeno uz konstantno mešanje. Kada se sos zgusne, smanjiti vatru na minimum, dodati izrendanu gaudu da se rastopi, uz mešanje.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom