Brokoli, pomfrit, meso i kačkavalj - idealna kombinacija koja će svakoga oduševiti.
Sastojci:
- 6 svinjskih kotleta sa kostima
- 1 kašika maslinovog ulja
- suvi biljni začin
- 400 g kačkavalja (npr. gauda)
- 1/2 šolje mleka
- 500 g smrznutog pomfrita
- veći crni luk
- 500 g smrznutog brokolija
Priprema:
Začinite kotlete sa suvim biljnim začinom i propržite ih u tiganju sa malo ulja. U posudi pomešajte sos od sira i mleko. Sipajte umak od sira u veću vatrostalnu posudu, pa preko toga pomfrit, pola luka koji ste prethodno propržili (treba da budu veći komadi), brokoli i na kraju stavite kotlete. Poklopite i pecite na 180°C nekih 45 minuta. Zatim stavite drugu polovinu luka i pecite još nekih 10 minuta.
Priprema umaka od sira: Rastopite puter i na umerenoj vatri propržite brašno minut do dva. Dodajte mleko postepeno uz konstantno mešanje. Kada se sos zgusne, smanjiti vatru na minimum, dodati izrendanu gaudu da se rastopi, uz mešanje.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus