Odličan vikend ručak.

Sastojci:

  • 500 g svinjskog buta
  • 2 dl svetlog piva
  • 2 dl mleka
  • 2 dl paradajz sosa
  • 4 čena belog luka
  • peršun
  • brašno
  • suvi začin, biber

Priprema:

1. Meso isecite na šnicle, izlupajte, pospite začinom i biberom i ostavite pola sata.

2. U većoj posudi pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, peršun, brašno, suvi začin i biber.

3. Svako parče mesa uvaljajte u brašno i ređajte u podmazanu vatrostalnu posudu.

4. Prelijte sosom, pokrijte alu-folijom izbušenom čačkalicom i pecite oko sat vremena na 200 c.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs