Odličan vikend ručak.
Sastojci:
- 500 g svinjskog buta
- 2 dl svetlog piva
- 2 dl mleka
- 2 dl paradajz sosa
- 4 čena belog luka
- peršun
- brašno
- suvi začin, biber
Priprema:
1. Meso isecite na šnicle, izlupajte, pospite začinom i biberom i ostavite pola sata.
2. U većoj posudi pomešajte pivo, paradajz sos, mleko, peršun, brašno, suvi začin i biber.
3. Svako parče mesa uvaljajte u brašno i ređajte u podmazanu vatrostalnu posudu.
4. Prelijte sosom, pokrijte alu-folijom izbušenom čačkalicom i pecite oko sat vremena na 200 c.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu