Proveren recept za uspeh - omiljeno povrće punjeno pica nadevom.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 1 konzerva seckanog pelata
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- origano
- so
- 2 šolja izrendane mocarele
- 1 šolja mini kobasice (ili po želji)
- seckani sveži bosiljak, za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Tikvice presecite na pola po dužini i izvadite sredinu. Zatim u tiganj sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan beli luk. Kad se malo proprži dodajte tikvice i pelat. Posolite i pospite origano. Kuvajte dok sve lepo ne omekša. U tepsiju stavite tikvice, zatim sipajte sos, pa dodajte mocarelu i mini kobasicu. Pecite nekih 15 minuta. Ukrasite bosiljkom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno