Proveren recept za uspeh - omiljeno povrće punjeno pica nadevom.

Sastojci:

  • 4 velike tikvice
  • 1 konzerva seckanog pelata
  • maslinovo ulje
  • 2 čena belog luka
  • origano
  • so
  • 2 šolja izrendane mocarele
  • 1 šolja mini kobasice (ili po želji)
  • seckani sveži bosiljak, za dekoraciju

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Tikvice presecite na pola po dužini i izvadite sredinu. Zatim u tiganj sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan beli luk. Kad se malo proprži dodajte tikvice i pelat. Posolite i pospite origano. Kuvajte dok sve lepo ne omekša. U tepsiju stavite tikvice, zatim sipajte sos, pa dodajte mocarelu i mini kobasicu. Pecite nekih 15 minuta. Ukrasite bosiljkom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs