Proveren recept za uspeh - omiljeno povrće punjeno pica nadevom.
Sastojci:
- 4 velike tikvice
- 1 konzerva seckanog pelata
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka
- origano
- so
- 2 šolja izrendane mocarele
- 1 šolja mini kobasice (ili po želji)
- seckani sveži bosiljak, za dekoraciju
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. Tikvice presecite na pola po dužini i izvadite sredinu. Zatim u tiganj sipajte maslinovo ulje, dodajte sitno seckan beli luk. Kad se malo proprži dodajte tikvice i pelat. Posolite i pospite origano. Kuvajte dok sve lepo ne omekša. U tepsiju stavite tikvice, zatim sipajte sos, pa dodajte mocarelu i mini kobasicu. Pecite nekih 15 minuta. Ukrasite bosiljkom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus