Meso i tikvice u ukusnom sosu koje se brzo prirpemaju.
Sastojci:
- 3 velike tikvice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 veća komada pilećeg filea
- so, biber
- 2 čena belog luka, sitno mlevena
- 3/4 šolje mleka
- 1 manja pavlaka za kuvanje
- 1/2 šolje parmezana
- sveže seckani peršun
Priprema:
Uz pomoć nožića, oljuštite tikvice po dužini kako biste dobili duge, tanke i široke trake. Odložite ih sa strane. U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte jednu kašiku ulja. Obe strane pilećeg filea posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Pržite dok ne dobiju boju nekih 6 do 8 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje i isecite na trakice. Sipajte preostalu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Dodajte sitno seckani beli luk i malo propržite, zatim dodajte mleko, promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan. Kuvajte kratko i često mešajte. Posolite i pobiberite i kratko kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Dodajte tikvice i meso u sos i dobro promešajte. Zatim dekorišite seckanim parmezanom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus