Meso i tikvice u ukusnom sosu koje se brzo prirpemaju.

Sastojci:

  • 3 velike tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 veća komada pilećeg filea
  • so, biber
  • 2 čena belog luka, sitno mlevena
  • 3/4 šolje mleka
  • 1 manja pavlaka za kuvanje
  • 1/2 šolje parmezana
  • sveže seckani peršun

Priprema:

Uz pomoć nožića, oljuštite tikvice po dužini kako biste dobili duge, tanke i široke trake. Odložite ih sa strane. U velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi zagrejte jednu kašiku ulja. Obe strane pilećeg filea posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Pržite dok ne dobiju boju nekih 6 do 8 minuta po strani. Prebacite na dasku za sečenje i isecite na trakice. Sipajte preostalu kašiku maslinovog ulja u tiganj. Dodajte sitno seckani beli luk i malo propržite, zatim dodajte mleko, promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan.  Kuvajte kratko i često mešajte. Posolite i pobiberite i kratko kuvajte dok se sos malo ne zgusne. Dodajte tikvice i meso u sos i dobro promešajte. Zatim dekorišite seckanim parmezanom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs