Služite sa svežim hrskavim hlebom i zelenom salatom ili sa palentom.
Sastojci:
- 1,5 kg karabataka
- kora od 2 limuna + sok od jednog
- 1 čaša belog vina
- 1/3 čaše maslinovog ulja
- so, biber
- svež bosiljak i ruzmarin
- 1 kašika meda
Priprema:
Napravite pac: U većoj posudi pomešajte sve sastojke sem mesa. Beli luk iseckajte na listiće, a stavite više bosiljka, a manje ruzmarina.
Zatim meso uvaljajte u pac, pa poklopite folijom i ostavite da prenoći ili nekoliko sati.
Uključite rernu na 200°C, a u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Izvadite meso iz paca i ostavite da se malo procedi. Zatim propržite sa obe strane dok ne porumeni. Poređajte meso u pleh, a u tiganj sipajte pac i sačekajte da provri. Pacom zalijte meso u plehu i pecite nekih pola sata ili dok lepo ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus