Ako ne znate šta da spremate za večeru, evo jednog zanimljivog predloga.
Sastojci za 15 porcija:
- 910 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike soli
- 2 kašike bibera
- 2 kašike origana
- 2 kašike belog luka u prahu
- 2 kašike sušenog ruzmarina
- 2 kašike crnnog luka u prahu
- brašno
- jaja
- prezle
- 8 paprika babura
- paradajz sok
- 110 g rendanog parmezana
- mocarela
Priprema:
Belo meso isecite na kockice i stavite u posudu. Zatim ih začinite sa solju, biberom, origanom, belim i crnim lukom u prahu i ruzmarinom. Lepo promešajte da sjedinite. Ubacite meso u brašno, jaja i prezle, pa ispecite u rerni na 200°C nekih 25 minuta. Paprike presecite na pola i izvadite semenke. U svaku papriku kašiku paradajz soka i preko kašiku parmezana. Zatim dodajte piletinu, pa opet paradajz sok i parmezan. Sve to prekrijte sa mocarelom. Pecite u rerni nekih 25 minuta na 200°C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno