Ako ne znate šta da spremate za večeru, evo jednog zanimljivog predloga.

Sastojci za 15 porcija:

  • 910 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike soli
  • 2 kašike bibera
  • 2 kašike origana
  • 2 kašike belog luka u prahu
  • 2 kašike sušenog ruzmarina
  • 2 kašike crnnog luka u prahu
  • brašno
  • jaja
  • prezle
  • 8 paprika babura
  • paradajz sok
  • 110 g rendanog parmezana
  • mocarela

Priprema:

Belo meso isecite na kockice i stavite u posudu. Zatim ih začinite sa solju, biberom, origanom, belim i crnim lukom u prahu i ruzmarinom. Lepo promešajte da sjedinite. Ubacite meso u brašno, jaja i prezle, pa ispecite u rerni na 200°C nekih 25 minuta. Paprike presecite na pola i izvadite semenke. U svaku papriku kašiku paradajz soka i preko kašiku parmezana. Zatim dodajte piletinu, pa opet paradajz sok i parmezan. Sve to prekrijte sa mocarelom. Pecite u rerni nekih 25 minuta na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs