Savršen obrok za sve ljubitelje tikvica i sireva koji se topi u ustima.
Sastojci:
- 1 1/2 šolja rikota sira
- 1 šolja izrendanog parmezana
- 1 veliko jaje
- 1 čen belog luka
- so, biber
- 4 srednje tikvice, rezane debljine 1/4 "
- 1 konzerva seckanog pelata
- 1 1/2 šolja iseckane mocarele
- svež bosiljak
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i malo nauljite tepsiju u koju ćete ređati tikvice. Zatim u posudi pomešajte rikotu, 1/2 šolje parmezana, jaje i sitno seckan beli luk. Posolite i pobiberite pa sjedinite sastojke. Tikvice isecite po dužini na tanke kriške. Na radnu površinu stavite tri kriške tikvica tako da se malo preklapaju, pa preko sipajte kašiku smese sa rikotom. Urolajte i prebacite u pripremljenu posudu za pečenje. Ponovite postupak dok ne utrošite sastojke. Pelat viljuškom izdrobite što više i sipajte preko urolanih tikvica. Zatim sve pospite preostalim parmezanom i mocarelom. Pecite dok tikvice ne omekšaju i sir se istopi, oko 30 minuta. Poslužite sa svežim bosiljkom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus