Pogledajte kako da napravite savršen obrok za svoju porodicu, uz malo namirnica i vremena.
Potrebno je:
- 4 tikvice
- 4 jajeta
- malo brašna, mleka i parmezana
Uglavnom na jednu tikvicu ide jedno jaje.
Priprema
Izrendajte tikvice u veliku činiju, posolite ih i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Iscedite tikvice od viška vode rukama i stavite ih u drugu činiju, dodajte jaja, malo brašna, mleka, rendani parmezan (sir ili bilo koji kačkavalj, po želji) i sve lepo promešajte. Možete dodati kao začin origano, peršun, mentu, šta god vam se sviđa.
Možete koristiti veći ili manji pleh koji ćete prethodno podmazati. Što je veći pleh to će smesa kada se ispeče biti tanja i naravno, trebaće joj manje vremena da se ispeče.
Zagrejte rernu na nekih 180 stepeni C. Pecite polako dok se tikvice lepo ne zapeku i ne dobiju finu, smeđu boju.
Ovako zapečene tikvice služite sa feta sirom, krastavcem i paradajzom.
Izvor: happychezmoi.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus