Pogledajte kako da napravite savršen obrok za svoju porodicu, uz malo namirnica i vremena.
Potrebno je:
- 4 tikvice
- 4 jajeta
- malo brašna, mleka i parmezana
Uglavnom na jednu tikvicu ide jedno jaje.
Priprema
Izrendajte tikvice u veliku činiju, posolite ih i ostavite da odstoje nekoliko minuta. Iscedite tikvice od viška vode rukama i stavite ih u drugu činiju, dodajte jaja, malo brašna, mleka, rendani parmezan (sir ili bilo koji kačkavalj, po želji) i sve lepo promešajte. Možete dodati kao začin origano, peršun, mentu, šta god vam se sviđa.
Možete koristiti veći ili manji pleh koji ćete prethodno podmazati. Što je veći pleh to će smesa kada se ispeče biti tanja i naravno, trebaće joj manje vremena da se ispeče.
Zagrejte rernu na nekih 180 stepeni C. Pecite polako dok se tikvice lepo ne zapeku i ne dobiju finu, smeđu boju.
Ovako zapečene tikvice služite sa feta sirom, krastavcem i paradajzom.
Izvor: happychezmoi.blogspot.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem