Predlog za nedeljni ručak.

Sastojci: 

  • 1 kg piletine
  • beli luk
  • 1/2 kg šampinjona
  • peršun, so, biber
  • 2 limuna
  • 1/2 čaše belog vina

Priprema:

Isecite pečurke na listiće i potopite u vodu zakiseljenu limunom. Propržite karabatak (ili deo piletine po želji) na ulju sa sitno seckanim belim lukom. U pola prženja dodajte pečurke, posolite, pobiberite i dodajte malo rendane kore limuna. Pustite da se dinsta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodajte vino, sok od limuna i sitno seckan peršun, pa ostavite još kratko da se dinsta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs