Predlog za nedeljni ručak.
Sastojci:
- 1 kg piletine
- beli luk
- 1/2 kg šampinjona
- peršun, so, biber
- 2 limuna
- 1/2 čaše belog vina
Priprema:
Isecite pečurke na listiće i potopite u vodu zakiseljenu limunom. Propržite karabatak (ili deo piletine po želji) na ulju sa sitno seckanim belim lukom. U pola prženja dodajte pečurke, posolite, pobiberite i dodajte malo rendane kore limuna. Pustite da se dinsta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodajte vino, sok od limuna i sitno seckan peršun, pa ostavite još kratko da se dinsta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom