Predlog za ručak.

Sastojci:

  • 2 kg kokošijeg mesa
  • 1 kg pšenice belije
  • so
  • malo putera

Priprema:

Oprano i očišćeno meso isecite na komade, stavite u lonac, nalijte vodom i skuvajte. U vodu ne trebate da stavljate nikakve začine, pa ni soli. Skuvano meso izvadite iz vode, pa očistite od kostiju i usitnite. Potom ga vratite u vodu u kojoj se kuvalo.

Pšenicu poparite vrelom vodom, pa ocedite i ostavite ceo dan da se suši. Zatim je u avanu malo usitnite, dok se sa pšenice ne skine ljuska. Zatim pšenicu nalijte vodom i kuvajte jedan sat. Ocedite višak vode, pa skuvanu pšenicu pomešajte sa očišćenim kokošjim mesom i vodom u kojoj se meso kuvalo (supom), i tek onda posolite.

Sve zajedno kuvajte na tihoj vatri sat vremena, uz mešanje. Tako skuvan keškek sklonite sa vatre i ostavite na hladnom mestu. Kad se služi keškek, treba uzeti potebnu količinu, dobro je zagrejati i preliti rastopljenim puterom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: sećanja.com