Predlog za ručak.
Sastojci:
- 2 kg kokošijeg mesa
- 1 kg pšenice belije
- so
- malo putera
Priprema:
Oprano i očišćeno meso isecite na komade, stavite u lonac, nalijte vodom i skuvajte. U vodu ne trebate da stavljate nikakve začine, pa ni soli. Skuvano meso izvadite iz vode, pa očistite od kostiju i usitnite. Potom ga vratite u vodu u kojoj se kuvalo.
Pšenicu poparite vrelom vodom, pa ocedite i ostavite ceo dan da se suši. Zatim je u avanu malo usitnite, dok se sa pšenice ne skine ljuska. Zatim pšenicu nalijte vodom i kuvajte jedan sat. Ocedite višak vode, pa skuvanu pšenicu pomešajte sa očišćenim kokošjim mesom i vodom u kojoj se meso kuvalo (supom), i tek onda posolite.
Sve zajedno kuvajte na tihoj vatri sat vremena, uz mešanje. Tako skuvan keškek sklonite sa vatre i ostavite na hladnom mestu. Kad se služi keškek, treba uzeti potebnu količinu, dobro je zagrejati i preliti rastopljenim puterom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus