Ukoliko volite da nosite ručak na posao, sigurno vam je naporno da kuvate svakog dana. Evo na koji način možete skratiti sebi proces kuvanja, a ipak svakog dana imati ručak za poneti.

Biće vam potrebno:

  •  1 veće belo meso
  • pola kilograma šargarepe
  • pola kilograma brokolija
  • pola kilograma prokelja
  • pola kilograma batata
  • pola kilograma pirinča
  • so, začini po ukusu

Ova količina hrane je dovoljna za jednu osobu, a ukoliko hoćete da vam bude za više ljudi onda uvećajte količinu namirnica.

Priprema:

Povrće operite i očistite. Na pleh koji ste podmazali ili obložili pek papirom stavljate u jedan ćošak šargarepu iseckanu na komade, u drugi kraj brokoli, u treći prokelj i u četvrti batat. U sredinu staviti belo meso koje ste posuli uljem i dobro utrljali začine u njega. Ukoliko imate vremena možete meso staviti u marinadu nekoliko sati pre prečenja.

U šerpu staviti pirinač da se skuva. Pred kraj kuvanja dodati kockicu za supu i pustiti da se istopi. Ostaviti malo tečnosti... Da ne bude mnogo suvo. Ostaviti da se prohladi.

Meso i povrće staviti u rernu, preliti sa malo ulja, začinima i pokriti folijom. Kad je gotovo izvaditi i ostaviti da se prohladi.

Pripremiti 4 plastične posudice u koje ćete spakovati pripremljenu hranu.

U jednu posudu staviti šargarepu, par komada piletine i pirinač, pa postupak ponoviti sa različitim povrćem, brokolijem, prokeljom, batatom.

Svaku posudu dobro zatvoriti, staviti u fižider i svakog dana imate ručak za poneti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs