Ukoliko volite da nosite ručak na posao, sigurno vam je naporno da kuvate svakog dana. Evo na koji način možete skratiti sebi proces kuvanja, a ipak svakog dana imati ručak za poneti.
Biće vam potrebno:
- 1 veće belo meso
- pola kilograma šargarepe
- pola kilograma brokolija
- pola kilograma prokelja
- pola kilograma batata
- pola kilograma pirinča
- so, začini po ukusu
Ova količina hrane je dovoljna za jednu osobu, a ukoliko hoćete da vam bude za više ljudi onda uvećajte količinu namirnica.
Priprema:
Povrće operite i očistite. Na pleh koji ste podmazali ili obložili pek papirom stavljate u jedan ćošak šargarepu iseckanu na komade, u drugi kraj brokoli, u treći prokelj i u četvrti batat. U sredinu staviti belo meso koje ste posuli uljem i dobro utrljali začine u njega. Ukoliko imate vremena možete meso staviti u marinadu nekoliko sati pre prečenja.
U šerpu staviti pirinač da se skuva. Pred kraj kuvanja dodati kockicu za supu i pustiti da se istopi. Ostaviti malo tečnosti... Da ne bude mnogo suvo. Ostaviti da se prohladi.
Meso i povrće staviti u rernu, preliti sa malo ulja, začinima i pokriti folijom. Kad je gotovo izvaditi i ostaviti da se prohladi.
Pripremiti 4 plastične posudice u koje ćete spakovati pripremljenu hranu.
U jednu posudu staviti šargarepu, par komada piletine i pirinač, pa postupak ponoviti sa različitim povrćem, brokolijem, prokeljom, batatom.
Svaku posudu dobro zatvoriti, staviti u fižider i svakog dana imate ručak za poneti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom